Μαργκαρετ Θατσερ: Αυτη ειναι η πολυτελης κατοικια της!

Το νούμερο 73 της Chester Square στην περιζήτητη περιοχή Belgravia του Λονδίνου βγήκε στο σφυρί για 30 εκατομμύρια λίρες (περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ). Και αν αναρωτιέσαι γιατί είναι τόσο ακριβό και τι σημασία έχει τότε πρέπει να μάθεις ότι αυτή ήταν η τελευταία κατοικία της Βαρόνης Μάργκαρετ Θάτσερ που χρημάτισε για πολλά χρόνια πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και έμεινε γνωστή με το παρατσούκλι «Η Σιδηρά Κυρία».

Η Θάτσερ έζησε σε αυτό το γεωργιανού στυλ σπίτι από το 1991 μέχρι το 2013.  Μετά το θάνατο της αποτελεί μέρος της βρετανικής ιστορίας! Πρόκειται για μια κατοικία περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων με 7 υπνοδωμάτια και 6 μπάνια που εκτείνονται σε 4 ορόφους, η οποία διαθέτει και διαμορφωμένη ταράτσα κατάλληλη για καλοκαιρινές βεγγέρες!


Η κατοικία διατηρεί πολλά από τα αυθεντικά στοιχεία μιας κατοικίας του 19ου αιώνα έχει όμως ανακαινιστεί με μοντέρνες προσθήκες για να ταιριάζει με το σήμερα.


Μια εντυπωσιακή τραπεζαρία με θέα σε πάρκο (όπως και όλα τα δωμάτια της μπροστινής πλευρά) και φανταχτερούς πολυέλαιους συνδέεται με μια βιβλιοθήκη-γραφείο.


Προφανώς μετά το γεύμα, οι επισκέπτες αποσύρονται στη βιβλιοθήκη για μπράντι, πούρο και σοβαρές συζητήσεις όπως είθισται στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις των Βρετανών πολιτικών!


Το εντυπωσιακό χωλ που οδηγεί στους πάνω ορόφους διαθέτει πατώματα από το υλικό που είναι φτιαγμένα και τα πατώματα της βρετανικής Βουλής.


Η ταράτσα είναι διαμορφωμένη με ένα εξωτερικό σαλόνι και φεγγίτες με οπτική πρόσβαση σε δωμάτια σε όλους τους ορόφους όπως η κουζίνα που είναι στο ισόγειο ή η τραπεζαρία.


Η πρόσοψη της οικίας.

Other
26-Apr-2018